De Openbaring van Arsène Goedertier

De Openbaring van Arsène Goedertier

maandag 27 oktober 2014

De rotsen van Marche-les-Dames


Na de derde Openbaring is het voor Arsène Goedertier duidelijk:

Christus gaat in de menselijke gedaante van Albert I herrijzen vanuit de koninklijke crypte van Laken.

Maar wat is zijn opdracht hierin? Goedertier zoekt verder naar bijkomende signalen.

Tussen november 1932 en begin 1933 manifesteren zich te Beauraing de bekendste Mariaverschijningen van België.

Arsène rijdt samen met zijn echtgenote naar Beauraing. In die periode begeeft hij zich geregeld met de trein naar Brussel. Voor verre verplaatsingen laat hij zijn wagen op stal. Waarom verkiest hij bij deze moeilijke en verre reis zijn auto als vervoermiddel, terwijl het station van Beauraing vlakbij het epicentrum van de verschijningen ligt?

De auto is een veel flexibeler vervoermiddel dan de trein. Terwijl je bij de trein gebonden bent aan de beschikbare treinstations, kan je je met de wagen vrijelijk in de omgeving bewegen.

Na zijn drie openbaringen werd Arsène als een magneet naar een bepaalde locatie, in de buurt van de Mariaverschijningen in Beauraing, aangetrokken.

Kanunnik Van den Gheyn, schatbewaarder van het Lam Gods citeert in 1921 professor Fierens-Gevaert:

‘De mogelijkheid werd geopperd dat Jan Van Eyck zich bij het schilderen van de rotsen op de zijpanelen liet inspireren door de kalkstenen rotsen langs de oevers van de Maas.’

Deze veronderstelling lijkt niet vergezocht aangezien wordt aangenomen dat de roots van de gebroeders Van Eyck in de Maasvallei liggen.
Daar komt dan nog eens bij dat deze rotsen het geliefkoosde actieterrein zijn van de man die de kernboodschap van Goedertiers openbaringen existeert.

Voor Arsène redenen genoeg om tijdens de rit naar Beauraing halt te houden bij de rotsen van Marche-les-Dames, aan de oever van de Maas.

Rotsen van De Rechtvaardige Rechters
Rotsen van Marche-les-Dames
De naam Marche-les-Dames verwijst naar de vrouwen uit de streek die in de Abdij Notre-Dame du Vivier een onderkomen vonden toen hun dierbaren met Godfried van Bouillon de eerste kruistocht aanvatten.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Podcast Mysterieus België

Podcast Ware Misdaad