De Openbaring van Arsène Goedertier

De Openbaring van Arsène Goedertier

Boek bestellen

In 1999 start politie-inspecteur Chris Noppe een onderzoek naar het paneel de Rechtvaardige Rechters, gestolen uit het Lam Gods in de Sint-Baafs van Gent. Het spoor leidt naar de crypte van Laken en het graf van koning Albert I, ook in 1934 vermoord in Marche-les-Dames...

Chris Noppe zet het verhaal nu voort dat hij begon met zijn spraakmakende boek Het geheim van de Rechtvaardige Rechters: een koningsgeschenk (2001). Maar deze keer concentreert hij zich voluit op de mythomaan Goedertier, die gedreven door godsdienstwaanzin de meest onvoorstelbare expeditie van de twintigste eeuw start. Vóór Noppe heeft nog nooit iemand de gekende speurtochten van Goedertier geanalyseerd, zoals deze naar de moordenaar van Jeanneke Van Calck. En is het een toeval dat het Brusselse meisje dezelfde verminkingen vertoont als de verschijning van de Maagd Maria in Borgerhout? Voor de "religieus determinist" die Goedertier is, bestaat het toeval niet.

Door de analyse van Goedertiers speurtochten te toetsen aan twee codes die hij verwerkte in zijn briefwisseling, verschaft Chris Noppe de lezer een nieuw en verbluffend inzicht in motieven en achtergronden van de twee grootste Belgische mysteries van de vorige eeuw: de "whereabouts" van het paneel de Rechtvaardige Rechters, in 1934 gestolen uit het Lam Gods... en het dodelijk "ongeval" van koning Albert I in Marche-les-Dames, een paar maanden eerder.

Waarom was koning Boudewijn zo geïnteresseerd
in het lot van de Rechtvaardige Rechters?

De Openbaring van Arsène Goedertier verscheen in oktober 2014 en is verkrijgbaar in alle online boekhandels (Bol.com, Standaard Boekhandel, Cosmox, Azur,...). Het kan ook besteld worden in uw plaatselijke boekhandel.  Tegelijk met de paperback verschijnt het als ebook (epub) en in PDF.

U kunt het boek bovendien rechtstreeks via deze weg bestellen door een mailtje te sturen naar openbaring@inter-actief.be met uw naam + adres + telefoonnummer. U ontvangt dan een automatische bevestiging. Uw bestelling wordt van kracht zodra u het corresponderende bedrag hebt gestort op het rekeningnummer dat in onze antwoordmail wordt meegedeeld of via Paypal.  Paperback, PDF, epub


De paperback wordt vervolgens binnen de 2 weken opgestuurd naar het postadres dat u ons hebt gezorgd, de PDF of de epub naar het door u opgegeven mailadres. 

Prijs paperback: € 29,75
Prijs PDF: € 14,99
Prijs epub: € 9,99 (Let wel, het epub-formaat stond een kwaliteitsvolle conversie van de foto's en het illustratiemateriaal niet toe. Omdat de tekst perfect leesbaar is, en het bijzonder handig is in dit epub-formaat woorden op te zoeken of notities te maken, wilden wij het boek toch ook op deze uiterst goedkope manier ter beschikking stellen. Wenst u de foto's en illustraties te bekijken zoals het hoort, dan verwijzen we u graag naar het boek, naar de PDF of naar deze website, waar de belangrijkste foto's zullen weergegeven worden.)  

Boekspecificaties
Formaat Groot 1 (193mm x 260mm)
Kleur Z/W
Papier Romandruk 90gr crème opdikking 1,85 (standaard boekpapier)
Binding Paperback
Omslag afwerking Glans
Aantal pagina's 405

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Podcast Mysterieus België

Podcast Ware Misdaad