De Openbaring van Arsène Goedertier

De Openbaring van Arsène Goedertier

Lezing boeken


Op 28 september 2000 verklaart de Antwerpse politie-inspecteur Chris Noppe in Het Laatste Nieuws dat hij een code van Arsène Goedertier heeft gekraakt, de vermoedelijke dader van de diefstal van De Rechtvaardige Rechters. De code duidt de koninklijke crypte te Laken aan als bergplaats van het onschatbare schilderij. 

Ver gezocht, vindt u? Wat dan te denken van het volgende verhaal:

Op 23 april 1934 schreef diezelfde krant dat Laken in rep en roer stond. De reden? Spelende kinderen beweerden langs de Sint-Annadreef - de laan die uitgeeft op de koninklijke crypte - stukken van een lijk gevonden te hebben. Elk stuk was apart in een laken gewikkeld. De opgetrommelde politie trof er enkel nog een bebloed laken aan en de zaak werd geklasseerd als de hallucinatie van ‘een zenuwzieken knaap’.

Op 24 april 1934 neemt Arsène Goedertier 1.600 frank op van zijn kredietopening waarmee hij 4 dagen later een schrijfmachine Royal huurt. Twee dagen later verstuurt hij zijn eerste afpersingsbrief naar de bisschop  waarin hij verklaart dat De Rechtvaardige Rechters en de grisaille van Sint-Jan de Doper hun respectievelijke bergplaats gevonden hebben.


Bestaat er een verband tussen de dood van koning Albert in februari, en de diefstal van de Rechters, gevolgd door bovenstaande feiten, in april 1934? 

Na 15 jaar doorgedreven onderzoek heeft Chris Noppe ontdekt hoe Arsène Goedertier tot de heilige overtuiging is gekomen dat koning Albert de weergekeerde Jezus Christus was. Maar hoe kon hij dit 'bewijzen'?
De lezing van Chris Noppe is gebaseerd op zijn nieuwste boek De Openbaring van Arsène Goedertier, een klepper van 400 bladzijden groot formaat non-fictie. Het boek verscheen in oktober 2014 als paperback en als ebook (in PDF en epub-formaat).   

U kunt een lezing van Chris Noppe boeken via info@inter-actief.be :

200 euro + vervoersonkost 0,35 euro/km voor maximum 50 deelnemers. Indien meer deelnemers: prijs overeen te komen.

De lezing wordt ondersteund met een PowerPoint presentatie. Er dient een beamer aanwezig te zijn.
Waarom moest Albert I "geofferd" worden?
Waarom is zijn graf al 80 jaar lang leeg?

Is de koninklijke familie "de vooraanstaande familie"
die meer kan vertellen over de nieuwe bergplaats
van De Rechtvaardige Rechters?

Waarom wordt het Belgische volk
tot op de dag van vandaag voor de gek gehouden?

Waarom wil men van hogerhand al het mogelijke doen
om te verhinderen dat de enige echte waarheid  
rond De Rechtvaardige Rechters aan het licht zal komen?
Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Podcast Mysterieus België

Podcast Ware Misdaad