De Openbaring van Arsène Goedertier

De Openbaring van Arsène Goedertier

Over Chris NoppeChris Noppe (1966) is sinds 1992 werkzaam bij de Antwerpse politie. Kort na zijn opleiding begint hij als interventie-agent te patrouilleren in de straten van de Antwerpse binnenstad en Linkeroever. Gedurende jaren bouwt hij onbewust een stratenkennis op die hem later van pas komt bij de ontsluiering van het beruchtste mysterie van België en omstreken.
De zoektocht van Chris Noppe begint in 1999, na het bestuderen van de afpersingsbrieven van Arsène Goedertier. De speurder ontdekt in een van deze brieven een uitgekookte vingerwijzing die hem naar een speciale locatie in het Belgisch landschap brengt. Na talloze omzwervingen en een samenloop van omstandigheden kan Noppe aantonen dat Arsène Goedertier de locaties waar hij zijn afpersingsbrieven postte zorgvuldig uitkoos.
De resultaten van zijn initieel onderzoek worden in 2001 in boekvorm gepubliceerd onder de titel: 'Het geheim van de Rechtvaardige Rechters: een koningsgeschenk' (Houtekiet). Na de analyse van sporen in een Antwerps stadsplan, dat tijdens de afpersing werd gebruikt, krijgt Noppe een beter beeld van de persoon die achter het mysterie schuil gaat. Deze bevindingen worden in 2004 verwerkt in het e-boek: '"DUA"lisme ontsluiert mysterie van De Rechtvaardige Rechters'
De speurder laat zich door het gebrek aan medewerking van hogere instanties niet ontmoedigen, integendeel. Gedurende zijn carrière neemt hij enkele malen loopbaanonderbreking om zich nog dieper in "zijn" dossier te graven met als belangrijkste doel: het ultieme bewijs boven halen.
Uiteindelijk slaagt Chris Noppe hierin door als eerste speurder de bezigheden van Arsene Goedertier, drie decennia voor hij tot de diefstal van De Rechtvaardige Rechters overging, onder een vergrootglas te leggen. In 2012 doet hij de ontdekking waar hij al zo lang naar op zoek was en die in 2014, 80 jaar na de diefstal, uitmondt in een derde boek: 'De openbaring van Arsene Goedertier'


Tegenwoordig is Chris Noppe werkzaam als inspecteur in de Antwerpse diamantwijk.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Podcast Mysterieus België

Podcast Ware Misdaad