De Openbaring van Arsène Goedertier

De Openbaring van Arsène Goedertier

zondag 19 oktober 2014

De derde Openbaring van Arsène Goedertier


Het vrijgeleide-briefje van Goedertier kan via de Finisterrae-kerk dus naar het sterrenbeeld Orion verwijzen. Dit briefje werd verstuurd van het Gentse postkantoor, op de hoek van de Korenmarkt en de toenmalige Sterrenstraat. Het werd ondertekend met A.M.D.G. of Ad Majorem Dei Gloriam (tot meerdere glorie van God).

Als je nu op 23 december (verjaardag Goedertier + kroning Albert I) om 23 uur op deze hoek gaat staan, en je kijkt naar het sterrenbeeld Orion, stel je het volgende vast:

De lijn die de drie wijzen met Sirius verbindt, wijst de plaats aan waar op 25 december de zon zal opkomen.

Van deze constellatie kan je van hieruit een projectie maken op het aardoppervlak:

De Gentse Sint-Niklaaskerk, het Belfort en de Sint-Baafskathedraal (thuishaven Lam Gods) staan ten opzichte van elkaar, op dezelfde manier gepositioneerd als de Drie Wijzen van Orion.

Als je dan vanuit de Sterrenstraat  in het verlengde van de drie vernoemde torens naar de locatie van het Kerstmisdrama (Sirius) kijkt, krijg je een lijn die aan de horizon de plaats aanduidt waar op 25 december de zon zal opkomen.

De hemelse en Aardse lijn ontmoeten elkaar dus elk jaar op de 23ste december om 23 uur op dezelfde plaats aan de gezichtseinder.


 En welk gebouw staat er nu juist op deze locatie? 

De koninklijke crypte van Laken

In Wetteren vond op 25 december 1930 het Kerstmisdrama plaats. De zaak wordt nog meer verbluffend als je weet dat Edward Van Durme, die er vermoord werd teruggevonden, was geboren op 23 december 1909, de dag dat koning Albert I de troon besteeg en de dag dat Arsène Goedertier zijn 33ste verjaardag vierde.

De Aardse laatste lijn heb ik in 2001 al beschreven in mijn boek: ‘Het geheim van de Rechtvaardige Rechters: een koningsgeschenk’. Toen kon ik enkel maar concluderen dat de lijn, die de thuishaven van het Lam Gods (Sint-Baafskathedraal) met de bergplaats van De Rechtvaardige Rechters (koninklijke crypte) verbindt, over de Wegvoeringsstraat in Wetteren (adres Arsène Goedertier) loopt. Van de constellatie van Orion was er toen nog geen sprake.

Pas sinds kort heb ik ontdekt dat deze lijn, aangegeven door het vrijgeleide-briefje, voor Arsène Goedertier een veel dieperliggende betekenis had.  

Arsène Goedertier 'ontdekte' namelijk dat de Drie Wijzen van Orion, samen met haar Aardse spiegelbeeld, de plaats aanduidden waar koning Albert als Jezus Christus zou herrijzen. 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Podcast Mysterieus België

Podcast Ware Misdaad